Португалія пообіцяла виконати план зі зменшення дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія пообіцяла виконати план зі зменшення дефіциту бюджету

Казна та Політика
110
Португалія зробить все можливе, аби виконати план зі зменшення бюджетного дефіциту в 2011 році до 4,6% ВВП, пообіцяв міністр фінансів країни Фернанду Тейшейра душ Сантуш.
Як повідомляє агентство Bloomberg, проект бюджету на майбутній рік має бути схвалений парламентом Португалії на цьому тижні.
Той факт, що Ірландія може отримати серйозну фінансову підтримку, значно зменшує невизначеність і підвищує довіру ринків, за значив Ф.душ Сантуш.
"Поза сумнівом це позитивний факт для стабільності в єврозоні", - сказав він.
Кредитні дефолтні свопи (CDS) із боргових зобов'язань Португалії піднялися в понеділок на 12 базисних пунктів - до 430 базисних пунктів, свідчать дані UBS. Два тижні тому показник досягав історичного максимуму в 478 базисних пунктів.
За офіційними прогнозами, темпи зростання ВВП Португалії сповільняться до 0,2% в 2011 році з 1,3% цього року. При цьому успіхи Португалії у скороченні бюджетного дефіциту і держборгу менш значні, чим в інших периферійних країнах єврозони. У січні-вересні цього року дефіцит держбюджету піднявся на 2,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Іспанія за цей час зменшила бюджетний дефіцит на 40%, Греція - на 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас