У Києві на Майдані триває багатотисячний мітинг проти Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві на Майдані триває багатотисячний мітинг проти Податкового кодексу

Казна та Політика
15210
У Києві на Майдані Незалежності триває багатотисячний мітинг підприємців, які протестують проти прийняття Податкового кодексу, передає кореспондент РБК-Україна.
Протестуючі планують провести мітинг і біля стін Адміністрації Президента на вулиці Банковій. Учасники мітингу тримають у руках транспаранти з гаслами проти прийняття Податкового кодексу, таблички з назвами своїх міст і прапори своїх місцевих профоб'єднань.
Раніше повідомлялось, що у центрі Києва близько 6 години ранку почали концентруватись загони міліції. Найбільша кількість загонів правоохоронних органів сконцентрована біля Кабміну і на Майдані Незалежності.
Як повідомили РБК-Україна, в оргкомітеті мітингу, не виключено, що сьогодні після 11:00 на вул. Банкову прибуде лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.
В оргкомітеті РБК-Україна також заявили про те, що до Києва не пропустили близько 150 автобусів без пояснень причин.
На мітингу на Майдані Незалежності виступив лідер Незалежної профспілки гірників України, народний депутат від БЮТ-Батьківщина Михайло Волинець. Зокрема, він відзначив, що за останній рік по Україні зарплата шахтарів знизилася з 4 до 3 тис. грн, а кількість безробітних збільшилася до 5 млн людей.
Нагадаємо, що сьогодні українці святкують День свободи. Саме із цим святом збіглися головні протести проти прийняття Податкового кодексу. Представник страйкового оргкомітету Олександр Данилюк 20 листопада ц.р. заявив, що підприємці почнуть процедуру референдуму по достроковому припиненню повноважень Президента, якщо Президент України Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада, до 18:00 не ветує Податковий кодекс.
Крім того, біля будівлі Центрвиборчкому України сьогодні вдень заплановано мітинг з вимогою оголосити про початок виборчого процесу із парламентських виборів, які протестуючі вимагатимуть провести 27 березня 2011 р.
Студкомітет профспілки "Народна солідарність" сьогодні вдень пікетуватиме представництво Євросоюзу в Києві "з вимогою економічного і дипломатичного тиску на діючу владу, аби домогтися від неї ухвалення закону "Про доступ до прилюдної інформації", повідомлялося в анонсі профспілки.
Вчора на Майдані Незалежності оргкомітет протестуючого містечка зібрав сцену з веб-камерою, був поставлений намет. Близько півночі територію навколо обнесли парканом. Наметового містечка підприємці поки не ставили.
Як повідомляла прес-служба Президента України, В.Янукович здійснить сьогодні робочу поїздку до Брюсселю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас