Тимошенко: Успіх протесту підприємців проти ПК можливий лише за підтримки політиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Успіх протесту підприємців проти ПК можливий лише за підтримки політиків

Казна та Політика
914
Протест підприємців проти Податкового кодексу буде успішним лише за підтримки політичної сили. Таку думку висловила в інтерв'ю виданню Kyiv Post лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.
"Тут взаємна залежність. Вони (мітингувальники-підприємці) стали силою, з якою доводиться рахуватися, але вони визнають, що просто вийти на вулиці недостатньо, вони визнають, що необхідна політична сила, яка приєднається до них і буде надавати підтримку", - сказала Тимошенко.
Вона підкреслила: "Наша політична команда від самого початку очолила спроби опору так званої податкової реформи адміністрації".
"Демонстранти переможуть, якщо не будуть відступати", - вважає лідер "Батьківщини". Вона зазначила, що, на її думку, всеукраїнська масова акція протесту підприємців є поворотним моментом у боротьбі за незалежність, демократію і свободу в Україні.
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 18 листопада 2010 р. під час вечірнього засідання прийняла у другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу (ПК) України під редакцією Кабінету міністрів України. За відповідне рішення проголосували 269 із 387 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Також парламентарії ухвалили окремий закон, який вносить зміни до чинного законодавства у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу.
Відзначимо, 20 листопада ц.р. представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк заявив, що підприємці почнуть процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень Президента, якщо Президент України Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада, до 18:00 не ветує Податковий кодекс.
Також Данилюк підкреслив, що стосовно Верховної Ради нинішнього скликання це питання вже вирішене. "Вони (народні депутати) не виконали наші ультимативні вимоги, тому в понеділок о 19:00 на Банковій буде збір ініціативної групи з дострокового припинення повноважень Верховної Ради", - сказав він.
Крім того, представник оргкомітету зазначив, що підприємці звертаються до громадян України із закликом 22 листопада з 9:00 вийти на Майдан Незалежності і підтримати ті акції протесту, які вже кілька тижнів тривають по всій країні.
"Ми також просимо діаспору підтримати нас акціями солідарності в усіх країнах світу. Ми звертаємося до правозахисників всіх країн... Ми звертаємося до небайдужих громадян братської нам Росії, де, як ми знаємо, багато хто любить Україну і переживає за неї. Ми просимо їх, починаючи з 9 ранку, проводити пікетування посольств України у своїх країнах з тим, щоб показати, що ми не залишилися один на один з тим беззаконням і свавіллям, в якому ми перебуваємо", - зазначив Данилюк.
Відповідаючи на запитання, чи планують підприємці встановити на Майдані Незалежності в Києві наметове містечко, Данилюк зазначив, що підприємці не спираються ні на яку партійну структуру і це питання залежить від позиції ініціативних груп.
18 листопада ц.р. в акції протесту проти прийняття проекту Податкового кодексу біля Верховної Ради України взяли участь близько 40 тис. осіб.
Раніше повідомлялося, що підприємці обіцяють у разі ухвалення Податкового кодексу оголосити загальнонаціональну акцію протесту. За інформацією, з 18 листопада багато підприємців припинили свою роботу для участі в акціях протесту. Якщо кодекс буде прийнятий, вони не приступлять до своєї роботи і будуть брати участь у протестах як у Києві, так і регіонах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас