Тимошенко: У податковій міліції немає необхідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: У податковій міліції немає необхідності

Казна та Політика
745
У податковій міліції немає необхідності. Таку думку висловила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в інтерв'ю виданню Kyiv Post, повідомляє її офіційний сайт. "Є три принципові моменти: по-перше, повинна бути розформована податкова міліція, в якій немає необхідності", - зазначила Тимошенко. - "По-друге, необхідно зберегти спрощений режим оподаткування.
Ним користуються люди, які ледве тримаються на плаву і часто працюють в декількох місцях, щоб звести кінці з кінцями. По-третє, треба звести всі складні роз'єднані виплати до соціального фонду до єдиної виплати в соціальний пенсійний фонд, при цьому ставку потрібно різко скоротити".
За словами лідера "Батьківщини", необхідно різко скоротити права податкової адміністрації та значно розширити права підприємців, щоб у них були рівні шанси в суді. "У новій системі не можна ні в якому вигляді допускати агресії або залякування з боку податкової адміністрації до прийняття судового рішення, а в запропонованому сьогодні Податковому кодексі, навпаки, встановлюється система репресивних заходів", - зазначила Тимошенко.
Вона зазначила: "У плані податку на прибуток ми підтримуємо систему диференційованих ставок оподаткування, при яких багаті платять більше, ніж бідні. Також ми підтримуємо введення додаткових податків на предмети розкоші, зокрема, величезні вілли і садиби. Але що ж ми бачимо сьогодні? Спробу в останню хвилину з ходу прийняти Податковий кодекс за декілька місяців до того, як він має набрати чинності. Великим заможним компаніям зі штатом бухгалтерів буде не складно пристосуватися, а от у бідних верств суспільства такої розкоші не буде".
Лідер партії переконана, що при введенні таких значних змін до податкового законодавства необхідно відповідним чином роз'яснювати їх і давати час для коригування.
Нагадаємо, 18 листопада Верховна Рада Україна прийняла в другому читанні і в цілому Податковий кодекс.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас