Засновник сайту WikiLeaks оголошений в міжнародний розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник сайту WikiLeaks оголошений в міжнародний розшук

Казна та Політика
477
Шведська влада видала міжнародний ордер на арешт засновника сайту WikiLeaks, 39-річного громадянина Австралії Джуліана Ессанджа.
Його підозрюють у зґвалтуванні та домаганнях, передає Бі-бі-сі.
У четвер, 18 листопада, Стокгольм уже видав внутрішній ордер на арешт Ессанжа, проте тепер він вважається оголошеним у міжнародний розшук.
Мова йде про зґвалтування в місті Енчепінг, два випадки сексуального домагання (в Енчепінгу та Стокгольмі) і "незаконному примусі", в чому Ессанжа звинувачують дві жінки.
Усе це нібито було скоєно протягом двох днів у серпні, коли Ессандж перебував у Швеції з робочим візитом.
Сам Ессандж відкидає звинувачення на свою адресу, вважаючи їх "брудною кампанією" спецслужб з його дискредитації у зв'язку з діяльністю сайту WikiLeaks, який публікує секретні документи.
Заснований в 2006 році сайт Wikileaks здобув світову популярність після публікації секретних матеріалів армії США про бойові дії в Іраку і Афганістані цього року. У мережу потрапили секретні доповіді, які розповідають про страти, катування та інші військові злочини військ НАТО в цих країнах, називають число жертв, в тому числі, серед цивільного населення. Пентагон створив спеціальну групу для підрахунку збитку від оприлюднення секретних відомостей.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас