Доній: Тільки кілька депутатів голосують своїми картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доній: Тільки кілька депутатів голосують своїми картками

Казна та Політика
319
У Верховній Раді України тільки кілька народних депутатів, дотримуючи норми Конституції, голосують винятково власними картками.
Про це в коментарі ЛігаБізнесІнформ заявив народний депутат від НУ-НС, представник групи "За Україну!" Олесь Доній.
"Нагадаю, що протягом трьох років я був єдиним депутатом, який постійно голосував винятково своєю карткою і не голосував чужими картками. Але, на жаль, антиконституційної позиції дотримувалися як представники влади, так і представники опозиції", - сказав політик.
"Зараз ще буквально трохи депутатів у Верховній Раді залучилися до цієї системи і голосують самостійно. Їх буквально можна перелічити за призвищами. Наприклад, зараз Стець, Стецьків, Жебрівський забрали свої картки і голосують самостійно. Але їх буквально кілька чоловік", - сказав Доній.
За його словами, інші народні депутати, у тому числі лідери опозиційних фракцій, продовжують використовувати антиконституційну практику голосування.
Коментуючи в цьому зв'язку заяви підприємців про те, що вони не вважають законним Податковий кодекс, за який народні депутати голосували чужими картками, політик сказав: "Це гарна динаміка. Добре, що на це звернули увагу підприємці".
"Але цього мало. Повинен бути тиск із боку багатьох різних груп і в першу чергу тиск на опозицію, щоб, принаймні, вона дотримувалася цієї процедури. Оскільки негоже в одному випадку помічати антиконституційні дії, а в іншому - самим це ж використовувати", - сказав він.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас