Як не дозволити грошам зруйнувати ваш шлюб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не дозволити грошам зруйнувати ваш шлюб

Казна та Політика
18806
Грошові проблеми часто стають загрозою для добрих стосунків у шлюбі. Буває й таке, що чоловік і дружина набагато частіше свариться через фінанси, ніж через секс. Більше того, неприємності можуть початися задовго до весілля. Американський портал Investopedia.com дає кілька порад, як уникнути сварок через гроші в подружньому житті.
Борги
Як правило, до вівтаря люди приходять вже навантажені боргами. Це, приміром, автокредити, кредитні картки або навіть борги за азартні ігри. Якщо в одного з подружжя більша заборгованість або зовсім її немає, то дискусії про виплати та фінансові витрати неминучі. Ключ до вирішення проблеми - відверте спілкування між чоловіком і жінкою. Для того щоб впоратися з кредитними проблемами, необхідно знати, від чого танцювати. Крім того, ще до весілля варто подумати про шлюбний контракт.
Розтринькувачі й ощадливі
Особистісні особливості подружжя можуть серйозно вплинути і на грошові питання. Вічні протиріччя між розтринькувачами й ощадливими можуть стати проблемою, навіть якщо обидва партнери вільні від боргових зобов'язань. Крім цього, від характеру кожного з партнерів залежить благополуччя або неблагополуччя фінансового життя сім'ї. Ще до весілля варто придивитися до фінансових звичок майбутньої другої половини і бути відвертими один з одним.
Рішення можливих проблем - знову-таки в готовності пари з максимальною відкритістю обговорювати проблеми.
Хто більше заробляє?
Він працює, а вона ні. Або він безробітний, а вона працевлаштована. Один з подружжя заробляє більше, ніж інший. Вона з багатої сім'ї, а він з бідної... Все це може призвести до боротьби за владу всередині сім'ї.
Така боротьба може мати доволі неприємні наслідки, адже нікому не хочеться відчувати себе приниженим. Якщо ви основне джерело сімейного добробуту, будьте чутливі до своєї другої половини. Якщо ж небагаті, то будьте готові до стресу і тиску, які несе в собі подібна ситуація і які можуть стати нестерпними навіть у дуже щасливому шлюбі. Як правило, чим старше подружжя, тим гостріше ранять їх подібні обставини.
Моє, твоє, наше
Деякі подружні пари вважають за краще вести окремі рахунки або будь-яким іншим чином зберігати фінансову рівність у шлюбі. Після оплати загальних витрат у обох партнерів залишаються гроші, які вони можуть витратити на свій розсуд. Але на практиці цей метод загрожує тим, що хтось може залишитися незадоволеним витратами своєї другої половини. Крім того, роздільне ведення рахунків порушує фінансову цілісність сімейного життя.
Один з успішних варіантів - надати рішення про всі покупки тому, хто з подружжя заробляє менше грошей. Звичайно, для цього потрібна неабияка великодушність фінансово успішнішого партнера, але гра варта свічок.
Діти
У США на те, щоб виростити і виховати дитину від народження і до 18 років, потрібно витратити в середньому 300 тис. доларів. У цю суму входять численні статті витрат - харчування, одяг, спорт, освіта.
Дітей треба привчати до відповідального ставлення до грошей з самого раннього віку, щоб уникнути необережної фінансової поведінки в майбутньому. Дитина змалку має знати все про те, як заробляти, витрачати і зберігати гроші.
Велика сім'я
Теща хоче вирушити в поїздку по країні, свекру потрібна нова машина, непутящому швагру нічим платити за квартиру, зовицю звільнили з роботи. А витрати на все це беруть на себе чоловік або дружина. Правда, потім починаються питання: "Дорога, а де ті гроші, які ми з тобою відклали на відпустку?" тощо.
Якщо сім'я велика, то й складнощів у взаєминах більше: іноді рішення сімейної ради можуть бути неприємними комусь із подружжя. Жити з розчарованим і розлюченим чоловіком (дружиною) нікому не до вподоби, тому постарайтеся разом зі своєю другою половиною виробити шаблон розумної відповіді на той випадок, якщо комусь з вашого великого сімейства знадобляться гроші.
"У багатстві і в бідності"
Однією любов'ю в шлюбі ситий не будеш. Можливо, вам з чоловіком варто скласти відповідний контракт вже після укладення шлюбу на випадок різних змін у фінансовому становищі сім'ї. Це може лише зміцнити ваші почуття, а не послабити їх.
Переклала Наталія Черкашина
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас