Саркозі: Ірландія все-таки підвищить податки на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Ірландія все-таки підвищить податки на бізнес

Казна та Політика
168
Ірландія може підвищити ставки корпоративного податку, незважаючи на те, що це не є обов'язковою умовою для отримання пакету фінансової допомоги від Євросоюзу.
Таке припущення висловив президент Франції Ніколя Саркозі на прес-конференції в Лісабоні, передає РБК. "Умови активації фінансової допомоги не передбачають подібних вимог, але, очевидно, що у країни, яка опинилася в подібній ситуації, є тільки два важелі - витрати і доходи". - сказав він. - Я не думаю, що у наших ірландських друзів є більший простір для маневру, ніж у інших, з урахуванням того, що податки у них нижчі, ніж у інших".
Варто відзначити, що уряд Ірландії наполягає на тому, що не буде підвищувати податки на прибуток компаній в обмін на пакет допомоги від країн Євросоюзу. Як заявила напередодні віце-прем'єр Ірландії Мері Куглан, підвищення податку, що в Ірландії становить 12,5% - значно нижче, ніж у середньому по ЄС, - "навіть не обговорюється".
Міністр фінансів Ірландії Брайан Леніхан напередодні визнав, що його країні необхідна зовнішня фінансова допомога. Разом з тим міністр заявив, що йому не соромно за плачевний стан економіки. За словами Леніхана, в останні два роки Ірландія відчайдушно боролася за фінансове виживання. Основною проблемою міністр назвав величезну заборгованість банків. Він відзначив, що банки занадто розрослися, і тому ними стало тяжко управляти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас