Гейтс: Провал ратифікації договору щодо СНО в сенаті США спричинить серйозні наслідки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтс: Провал ратифікації договору щодо СНО в сенаті США спричинить серйозні наслідки

Казна та Політика
334
Можливий провал ратифікації договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО) у сенаті спричинить серйозні наслідки, заявив міністр оборони США Роберт Гейтс під час свого візиту в Чилі, передає РБК.
На думку Гейтса, наслідки подібного провалу залишаються без уваги. "По-перше, те, про що ми говорили найчастіше, - відсутність будь-якої можливості здійснювати інспекції на місці в Росії", - пояснив міністр. За його словами, такі заходи контролю "припускають оцінку можливостей Росії, а також моніторинг та відстеження стратегічних розробок".
За словами міністра оборони США, затягування процесу ратифікації може мати і політичні наслідки, оскільки від майбутнього договору про СНО залежить доля російсько-американських відносин.
Гейтс підкреслив, що Росія все частіше йде на співпрацю зі Сполученими Штатами. В якості прикладів він згадав нещодавно прийняту Радбезом ООН резолюцію щодо Ірану і згоду Москви на перекидання вантажів НАТО до Афганістану з території РФ. Гейтс додав, що з провалом ратифікації зростає ризик внутрішньополітичних змін в Росії, що в свою чергу може вплинути на рівень взаємодії з Москвою в майбутньому. Крім того, новий договір про СНО спричинить модернізацію американського ядерного виробництва, впевнений Гейтс, який також є членом Республіканської партії США.
Нагадаємо, що за підсумками проміжних виборів до сенату США, що пройшли на початку листопада, республіканці отримали можливість заблокувати ратифікацію договору, що передбачає глибокі скорочення ядерних озброєнь. Щоб ратифікувати договір, необхідна підтримка щонайменше 67 сенаторів із 100.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас