Суд Палермо визнав зв'язок Берлусконі з мафією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Палермо визнав зв'язок Берлусконі з мафією

Казна та Політика
382
Соратник прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі Марчелло Дель Утрі довгі роки забезпечував його зв'язок з італійською мафією. Це довів апеляційний суд міста Палермо. Його 641-сторінковий вердикт опублікувало італійське агентство ANSA, пише РБК.
Згідно висновкам суду, в період в 1970-і - 1980-і роки, коли Берлусконі займався створенням свого будівельного і медійного конгломерату, Дель Утрі забезпечував зв'язок між майбутнім прем'єром і представниками злочинних груп, зокрема, главою сіцілійського угрупування Сальваторе Ріїною.
Нові обставини, пов'язані з особою Берлусконі можуть вплинути на голосування в парламенті з питання про вотум недовір'я італійському уряду.
Нагадаємо, Демократична партія "Рух за автономію" і партія "Майбутнє і свобода для Італії", створена колишнім соратником прем'єра спікером нижньої палати парламенту Джанфранко Фіні, в листопаді 2010 р. заявили про намір вийти з уряду і запустити процес відставки Берлусконі.
Дель Утрі був помічником Берлусконі при керівництві останнім будівельною компанією Edilnord, а також низкою інших компаній. М.Дель Утрі був в 1996 р. обраний депутатом в палату депутатів Італії. У 1999 р. він став депутатом Європаламенту, а потім неодноразово обирався в сенат (верхню палату парламенту Італії). Політик в 2004 р. був визнаний винним в зв'язках з мафією і був засуджений в цілому на 10 років, проте в 2006 р. він оскаржив це рішення. Розгляд справи в суді вищої інстанції продовжується до цих пір.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас