Барак Обама: США і Євросоюз близькі, як ніколи раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама: США і Євросоюз близькі, як ніколи раніше

Казна та Політика
137
Ввечері в суботу, у Лісабоні практично відразу після завершення саміту НАТО-Росія відкрилася інша міжнародна зустріч на вищому рівні - США. Головні теми порядку денного - питання економічної політики та зміни клімату.
Переговори із цих питань повинні були пройти ще навесні в Іспанії, але після відмови президента США Барака Обами від участі в саміті, вони були перенесені на осінь. Європейський Союз на зустрічі представляють голова Європейської ради Херман Ван Ромпей, голова Єврокомісії Жозе Манунл Баррозу та верховний представник ЄС з іноземних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.
Президент США Барак Обама вказав на необхідність зберегти тісні зв'язки між ЄС і США. "Жоден інший регіон не значить для США так багато, як Європа. Це стосується цінностей, інтересіві і цілей", - наводить слова американського президента газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Ні Європа, ні Сполучені Штати поодинці не змогли б протистояти сьогоднішнім викликам. За словами Обами, "ми - найближчі партнери".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас