Ірландія оприлюднить план зі скорочення бюджетного дефіциту в найближчі дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія оприлюднить план зі скорочення бюджетного дефіциту в найближчі дні

Казна та Політика
147
Ірландія оприлюднить деталі розрахованого на чотири роки плану зі скорочення бюджетного дефіциту, імовірно, 23 листопада, повідомляють ірландські ЗМІ, передає РБК.
Повідомляється, що 21 листопада відбудеться засідання ірландського кабінету міністрів, на якому завершиться обговорення документу цієї програми.
Міністр фінансів Ірландії Брайан Леніхан напередодні визнав, що його країні необхідна зовнішня фінансова допомога. В якості основної проблеми він назвав величезну заборгованість банків. За його словами, банки занадто розрослися, і тому ними стало важко керувати.
Представники Європейського союзу, Міжнародного валютного фонду і Європейського центрального банку знаходяться в даний час в Дубліні для обговорення питання про зовнішній борг Ірландії, який ось вже кілька днів розбурхує ринки цінних паперів.
Крім того, Ірландія визнала, що консультується з Євросоюзом щодо своїх боргових проблем, але заперечила, що веде переговори про надання потенційної екстреної допомоги. У Мінфіні, зокрема, повідомили, що уряд контактує з ЄС на офіційному рівні і не потребує допомоги об'єднаної Європи, оскільки має достатньо коштів для фінансування своїх потреб до середини 2011 р.
Напередодні керівник Центробанку Ірландії Патрік Хонохан заявив, що Ірландія має намір просити фінансової допомоги з боку Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду в обсязі "десятків мільярдів євро". "Наміри і очікування як з моєї, так і з їх боку, полягають в тому, що зрештою всі обговорення і переговори завершаться успішно і Ірландія отримає у разі потреби кредит", - говорить Хонохан. При цьому глава ірландського Центробанку підкреслив, що мова йде про дуже значні суми, хоча в даний час важко визначитися з конкретним обсягом екстреного кредиту з боку ЄС і МВФ.
Раніше серед інвесторів розповсюдилися чутки про те, що Євросоюз готує екстрену програму допомоги Ірландії обсягом до 80 млрд євро. Крім того, утримувачі держпаперів Ірландії побоюються, що у разі реструктуризації її заборгованості вони будуть вимушені погодитися лише на часткове повернення вкладених коштів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас