Китай виділить 120 млн. дол на переоснащення трьох українських шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай виділить 120 млн. дол на переоснащення трьох українських шахт

Валюта
231
Державний банк розвитку КНР в якості пілотного проекту виділить кошти під державні гарантії на переоснащення та реорганізацію трьох українських шахт у розмірі 120 млн. доларів. Проект розрахований на 15-20 років.
Як передає кореспондент УНІАН, про це під час засідання круглого столу "Видобуток і переробка корисних копалин" в рамках I Луганського Міжнародного інвестиційного форуму повідомив представник посольства КНР в Україні Ден Сяо Сю.
"Китай може допомогти розвитку вугільної промисловості України. Ми пропонуємо вигідні умови, і з радістю будемо співпрацювати, працювати над цією галуззю. Китай готовий закуповувати вугілля в Україні, бо воно дуже якісне", - заявив він, даючи оцінку інвестиційним проектам, запропонованим луганчанами.
Під час засідання обговорювалися питання, пов'язані з інвестиційним потенціалом Луганської області у сфері вугледобувної промисловості, а також видобутку вуглеводневої сировини області. Крім того, були представлені та обговорені інвестиційні проекти Луганської області.
За словами заступника голови Луганської облдержадміністрації з питань промислової політики, транспорту та зв'язку Юрія Чернухи, інвестиційний потенціал Луганської області у сфері видобутку та переробки корисних копалин є суттєвим. "Наразі на території регіону налічується 735 родовищ різноманітних корисних копалин. В області є 20 родовищ вуглеводнів. З них 10 перебувають в експлуатації, інша половина - в активному розвитку. На території області розташовано 382 кам'яновугільні об'єкти, запаси вугілля яких становлять приблизно 14, 4 млрд. тонн. Вугілля є стратегічним ресурсом для Луганської області. Воно становить близько 70% мінерально-сировинної бази регіону. В області працюють близько 200 підприємств і організацій з видобутку, зберігання і транспортування вугілля", - заявив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас