Тріше: ЄЦБ продовжить забезпечувати цінову стабільність у єврозоні в майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: ЄЦБ продовжить забезпечувати цінову стабільність у єврозоні в майбутньому

Казна та Політика
209
Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжить забезпечувати стабільність цін у єврозоні в майбутньому з урахуванням прогнозних орієнтирів щодо інфляції, заявив на конференції у Франкфурті глава банку Жан-Клод Тріше, слова якого наводить агентство Market News International.
На його думку, нещодавня криза в Європі є результатом необґрунтованої кредитно-грошової політики в деяких країнах регіону, неадекватної макроекономічної політики та моніторингу цієї політики всіма державами - членами європейського економічного і валютного союзу.
"Ось чому ми закликаємо до дуже амбітної реформи управління в зоні євро - реформи, яка зачепить причини ситуації, що склалася, і зробить неможливим її повторення", - сказав він.
За словами Тріше, вирішення поточних проблем полягає у забезпеченні в майбутньому "правильного" контролю за фінансовою та макроекономічною політикою за допомогою "набагато ефективнішої системи спостереження". Він зазначив, що хороша новина полягає в тому, що "всі зусилля щодо зміцнення економічної складової союзу будуть підтримуватися кредитно-грошовою політикою, що допоможе забезпечити цінову стабільність".
Глава ЄЦБ у своєму виступі також відзначив успіх регулятора в утриманні інфляції в цільовому діапазоні до 2% протягом майже 12 років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас