Кудрін виступив за оптимізацію пенсійної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін виступив за оптимізацію пенсійної системи

Казна та Політика
171
Влада може почати оптимізацію пенсійної системи після 2011 року. Відповідну заяву зробив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін під час свого виступу на конференції "Оподаткування - сучасний погляд".
"У нас пенсії навіть після підвищення на 46% становлять 8,5 тис. руб. в середньому на дорослу людину після виходу на пенсію. Це невисока пенсія. Я був за підвищення пенсій і зараз за, але при цьому потрібно шукати шляхи оптимізації зобов'язань пенсійної системи. Я думаю, залишилися ще в арсеналі у нас ці інструменти", - заявив міністр.
Він уточнив, що продовжити оптимізацію пенсійної системи доцільно після 2011 року, тому що в даний час проект федерального бюджету на наступний рік проходить у Держдумі друге читання.
Кудрін пояснив, що перегляд рішення щодо підвищення пенсій і збільшення ставок страхових внесків у позабюджетні фонди на 2011 рік вже неможливий, вказавши на необхідність набрання чинності "ключових рішень" з 1 січня 2011 року.
За його словами, питання підвищення пенсійного віку - справа довгострокової перспективи.
"Підвищення пенсійного віку - це не швидке рішення, швидке всього, віддалене, але є й інші рішення", - підкреслив він.
Раніше помічник президента Аркадій Дворкович заявив, що підвищення страхових внесків з 2011 року нерозривно пов'язане з високими ризиками, мінімізувати які покликана влада.
Кудрін зробив висновок, що рішення щодо збільшення ставок страхових внесків з урахуванням наміру уряду підвищити розмір пенсій не має альтернатив.
Нагадаємо, підвищення загальної ставки страхових внесків з 26% до 34%, у тому числі для малого бізнесу, намічено на 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас