ЄС: Туркменія має взяти на себе чіткі зобов'язання щодо постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Туркменія має взяти на себе чіткі зобов'язання щодо постачання газу

Енергетика
194
Євросоюз розраховує, що Туркменія візьме на себе зобов'язання з постачання необхідних обсягів газу до того, як у Європі з'явиться інфраструктура для транспортування "блакитного палива". Відповідну заяву зробив у Ашхабаді голова робочої групи по газу Європейської групи регламентування з електрики і газу Вальтер Болтц під час свого виступу на 15-й Міжнародній конференції "Нафта і газ Туркменістану - 2010".
Він вказав, що Туркменії, яка вже уклала контракти на постачання газу в Росію, Іран і Китай, треба гарантувати ті обсяги газу, в яких зацікавлена Європа.
"Для того, щоб почати створення відповідної енергосистеми, необхідно, щоб Туркменія взяла на себе зобов'язання з доставки газу на морський кордон", - заявив чиновник.
Раніше президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов не раз виступав за прокладання газопроводу "Набукко" (Nabucco), що вважається основним конкурентом "Південного потоку". Однак Ашхабад на поспішає гарантувати необхідні обсяги поставок газу.
Nabucco буде продовженням газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум. Будівництво його південної гілки магістралі намічено на 2011 рік. Постачання газу планується почати в 2014 році. Передбачувана вартість проекту - 7,9 млрд євро. Газопровід пройде по території Туреччини, Болгарії, Румунії, Угорщини та Австрії, в обхід території Росії. У консорціумі з будівництва газопроводу беруть участь такі компанії: OMV Gas GmbH (Австрія), BOTAŞ (Туреччина), Булгаргаз (Болгарія), SNTGN Transgaz S.A. (Румунія), MOL Natural Gas Transmission Company Ltd. (Угорщина). RWE AG (Німеччина). Запланований обсяг щорічних поставок у країни Європи становить близько 31 млрд кубометрів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас