Королевська: Податковий кодекс не дозволить прогнозувати бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Податковий кодекс не дозволить прогнозувати бюджет

Казна та Політика
498
Прийняття Верховною Радою України нового Податкового кодексу унеможливлює прогноз дохідної частини бюджету, що призведе до того, що протягом 2011 року бюджет не раз переглядатиметься.
Про це заявила глава парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.
"Неможливо спрогнозувати, якою буде дохідна частина бюджету в результаті репресивних заходів, закладених в Податковому кодексі. Це призведе до того, що бюджет протягом 2011 року буде кілька разів переглядатися. І скорочувати будуть соціальні статті, що призведе до зниження життєвого рівня людей", - наводить слова Королевської її прес-служба.
Королевська також зазначила, що парламентська більшість проігнорувала всі пропозиції підприємців: "Ми провели сотні зустрічей з підприємцями і постаралися знайти найболючіші точки, які сьогодні хвилюють економічно активних людей. Опозиція подала 800 поправок. Однак враховані з них лише пунктуаційні і граматичні помилки. Серйозні поправки, підготовлені нами з метою врятувати від знищення малий і середній бізнес, так і не були прийняті".
Глава комітету також нагадала, що частка малого та середнього підприємництва у ВВП України становить близько 8%. Тільки за 2009 рік підприємства цього сектора перерахували до держбюджету понад 5 млрд. гривень податків і зборів. Набрання чинності норм нового Податкового кодексу призведе до того, що сотні тисяч підприємців будуть змушені згорнути свою діяльність, і бюджет недолічиться мільярдів гривень. Оскільки малий і середній бізнес забезпечує роботою п'ятої частини працездатного населення, згортання підприємництва навіть на 10% призведе до різкого збільшення безробіття і загострення соціально-економічної ситуації.
На думку Королевської, єдиною надією сотень тисяч підприємців залишається право президента Віктора Януковича накласти вето на Податковий кодекс.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас