Парламент розширив список "спрощенців" ще 7 видами діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент розширив список "спрощенців" ще 7 видами діяльності

Казна та Політика
2198
До переліку видів діяльності, що мають право застосовувати спрощену систему оподаткування відповідно до Податкового кодексу, внесено ще сім пунктів.
За відповідні зміни до Податкового кодексу, викладені на 18 сторінках, проголосували 258 депутатів у п'ятницю.
"Ми викреслили сім видів діяльності, тобто дозволили додатково сім видів діяльності (працювати на спрощеній системі оподаткування), порадившись з урядом. Це стосується сфери перевезень, тобто всі перевезення будуть мати можливість працювати на спрощеній системі. Це сфера розваг, крім грального бізнесу. Це інжиніринг, геологія, геодезія, технічні випробування та ще кілька позицій", - повідомив під час обговорення змін до документа глава парламентський комітет податкової і митної політики. Віталій Хомутинник.
Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі парламентського комітету, спрощена система оподаткування може застосовуватися при здійсненні діяльності з надання послуг телерадіомовлення і в роздрібній торгівлі через торгові автомати.
Крім того, в комітеті уточнили, що спрощена система оподаткування також поширюється і на торгівлю "секонд-хендом" - дана поправка була врахована комітетом в редакції документа до другого читання.
Як повідомлялося, Верховна Рада 18 листопада прийняла Податковий кодекс у другому читанні. Введення документа в цілому передбачено з 1 січня 2011 року, в той же час для низки норм документом передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.
При цьому поправки щодо порядку застосування спрощеної системи оподаткування набирають чинності з 1 квітня 2011 року.
Прийнятим в четвер у парламенті документом передбачалося, що спрощена система оподаткування не може бути застосована для наступних видів діяльності: у сфері розваг (крім організації комп'ютерних та відеоігор); виробництво і продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу пива і столових вин); виробництво і роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів; видобуток, виробництво та інші види діяльності з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням та роздрібна торгівля виробами з них; видобуток і реалізація корисних копалин; фінансова діяльність, операції з нерухомістю, оптова торгівля і посередництво в цій сфері; діяльність з надання послуг телерадіомовлення.
Крім того, спрощена система оподаткування не поширюється на діяльність у сфері наземного, водного, авіаційного транспорту, надання додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій (крім діяльності таксі, нерегулярного пасажирського транспорту та діяльності автомобільного вантажного транспорту); зовнішньоекономічну діяльність, крім експорту програмного забезпечення та послуг з віддаленої підтримки програм і обладнання, розробки, постачання та оновлення програмного забезпечення, а також надання послуг у сфері інформатизації.
Податковим кодексом зі списку видів діяльності, до яких може бути застосована спрощена система оподаткування, також були виключені: діяльність з управління підприємствами; допоміжна діяльність у сфері державного управління; діяльність з надання послуг пошти та зв'язку, розслідувань і забезпечення безпеки, у сфері права, бухгалтерського обліку та аудиту, інжинірингу, геології та геодезії, консультування щодо комерційної діяльності та управління, рекламна діяльність, технічні випробування та дослідження; підбір та забезпечення персоналом, роздрібна торгівля через Інтернет і торговельні автомати.
"Єдиний податок" не поширюється також на діяльність з перепродажу предметів мистецтва, колекціонування та антикваріату, організацію торгів (аукціонів) творами мистецтва, предметів колекціонування або антикваріату.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас