Генпрокуратура виявила порушення в діяльності Держфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура виявила порушення в діяльності Держфінпослуг

Казна та Політика
419
Генеральна прокуратура України встановила, що посадові особи Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) не дотримуються законів України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про кредитні спілки".
Як повідомляється в прес-релізі Генпрокуратури, до такого висновку дійшли її співробітники під час перевірки дотримання Держфінпослуг вимог законів з ведення державного реєстру фінансових установ та видачі ліцензій, яка була проведена у зв'язку з надходженням великої кількості скарг, а також численними публікаціями в засобах масової інформації.
У прес-релізі відзначено, що під час перевірки було виявлено, зокрема, що були порушення співробітниками комісії законодавства при веденні державного реєстру та видачі ліцензій суб'єктам господарювання на здійснення окремих видів господарської діяльності.
Декілька фінустанов внесені до цього реєстру на підставі документів, які не відповідали реєстраційним умовам. Траплялися також випадки незаконного вилучення комісією з держреєстру відокремлених підрозділів фінансових установ та видачі ліцензії на підставі документів, які не відповідали ліцензійним умовам.
Крім того, комісією по-різному застосовуються положення законодавства, у зв'язку з чим ухвалюються протилежні рішення за заявами (зверненнями) учасників фінансового ринку.
Генпрокураторою також виявлені порушення порядку та термінів розгляду звернень громадян, допущені з вини посадових осіб Держфінпослуг.
За результатами перевірки Генпрокуратура вимагає від голови Держфінпослуг усунути виявлені порушення, причини і умови їм сприяють, притягнути винних до відповідальності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас