Підтримку українським біржам надає зовнішній позитивний фон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підтримку українським біржам надає зовнішній позитивний фон

Фондовий ринок
143
Підтримку українським біржам у п'ятницю надає зовнішній позитивний фон. Після падіння на вітчизняних ринках при відкритті сьогоднішніх торгів, до середини дня індекси підвищилися.
Як зазначає Володимир Олексюк, експерт аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine, індекс UX зріс на 0,44% до 2083,20 пунктів, ПФТС - на 0,41% до 828,20 пунктів. Активне зростання на українських майданчиках на даний момент демонструють акції Алчевського металургійного комбінату (+3,54%), Єнакіївського металургійного заводу (+2,01%), Райффайзен Банку Аваль (+2,33%). Негативна динаміка спостерігається по акціях ВАТ "Укрнафта" (-1,11%).
Під інформаційним тиском ЄС глава ЦБ Ірландії в офіційному порядку попросив Євросоюз і МВФ про видачу серії великих кредитів, що підігріло інтерес інвесторів до європейських акцій. Єдиної динаміки на світових майданчиках не спостерігається, індекс Шанхайської фондової біржі закрився в п'ятницю зростанням на 0,8% до 2,888,6 пункту.
За тиждень індекс просів на 3,3% на тлі чуток про плани підвищення ключової ставки в Китаї. Індекс Гонконгської фондової біржі закрився без істотних змін, втративши всього 0,13%. Американські ф'ючерси пішли в негативну зону, що вплине на український ринок до кінця дня і не дозволить йому більше зрости.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас