Підприємці висунули ультиматум Януковичу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці висунули ультиматум Януковичу

Казна та Політика
9515
Підприємці будуть ініціювати проведення всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень президента України та Верховної ради України, якщо Віктор Янукович не ветує Податковий кодекс, прийнятий 18 листопада.
Про це йдеться в "Ультиматумі президенту України", який був прийнятий координаційною радою підприємців, які виступають проти Податкового кодексу.
У документі підприємці виступають категорично проти прийняття, підписання та введення в дію Податкового кодексу.
"Податковий кодекс знищує малий та середній бізнес, позбавляє мінімальних засобів до існування мільйони працюючих громадян та членів їхніх сімей. Податковий кодекс знищує середній клас як основу демократії та громадянського суспільства. Податковий кодекс приймається на користь великого капіталу, який знімає з себе соціальну відповідальність за добробут суспільства. Захистивши власні кошти від оподаткування через виведення їх в офшори, правляча в країні олігархія весь фіскальний тягар перекладає саме на малий і середній бізнес", - зазначають підприємці.
Автори ультиматуму вимагають від президента "негайно накласти вето на Податковий кодекс і зобов'язати уряд його відкликати, за злочин проти малого бізнесу та середнього класу, задокументований в проекті Податкового кодексу, відправити у відставку його авторів - прем'єр-міністра Миколу Азарова, віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка та голову Держкомпідприємництва Михайла Бродського".
"Якщо Віктор Янукович не виконає ці вимоги і не зупинить введення в дію Податкового кодексу, це буде означати, що він свідомо бере на себе персональну відповідальність за всі негативні наслідки його введення, - зазначають підприємці. - У випадку введення в дію Податкового кодексу ми будемо змушені захищати своє право на життя, право на підприємницьку діяльність, інші громадянські права і свободи безстроковими страйками та акціями громадської непокори".
Автори ультиматуму також звертаються до місцевих рад усіх рівнів із закликом невідкладно скликати позачергові засідання і дати оцінку Податкового кодексу, підтримати цей ультиматум і прийняти звернення до президента України щодо ветування Податкового кодексу.
У зв'язку з прийняттям Податкового кодексу більшістю Верховної ради підприємці також закликають зібратися на громадянську акцію 22 листопада о 10:00 біля Адміністрації президента з вимогою до президента України ветувати кодекс.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас