Бернанке захищає політику ФРС та критикує Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке захищає політику ФРС та критикує Китай

Казна та Політика
301
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке висловився в п'ятницю на захист монетарної політики американського ЦБ, заявивши, що вона підтримає світову економіку, повідомляє агентство Bloomberg.
Найкраще підтримати долар і пожвавлення світової економіки можна через "політику, яка веде до відновлення активного зростання в США в контексті цінової стабільності", - говориться в тексті його промови, з якою він виступить в п'ятницю у Франкфурті.
Країни, які недооцінюють свої національні валюти, у результаті можуть нашкодити зростанню світової економіки і підірвати фінансову стабільність у себе удома, сказав Бернанке, не назвавши при цьому країни, які він має на увазі.
"У світі і зростання, і торгівля не є збалансованими, - сказав він. - Оскільки у результаті сильне зростання економік, що розвиваються, залежить від пожвавлення в розвинених країнах, нинішня ситуація може призвести до повільного зростання повсюдно, якщо зростання у розвинених країнах не відбудеться".
Хоча Бернанке і не сказав, що об'єктом його критики є Китай, він зазначив, що має на увазі "системно важливі країни із стійким профіцитом платіжного балансу".
Якщо дати можливість валютам цих країн зрости, це сприятиме більш збалансованому і стійкішому світовому економічному зростанню, заявив він.
На його думку, у міру виходу країн з кризи "почала виявлятись і зростати напруга між країнами відносно економічної політики, що потенційно загрожує нашій здатності знайти глобальні рішення для глобальних проблем".
Говорячи про ефективність останніх заходів ФРС із пом'якшення монетарної політики, він зазначив, що вже саме очікування їх призвело до пом'якшення ситуації на фінансовому ринку.
Бернанке вважає, що високий рівень безробіття США зберігатиметься протягом якогось часу через низьке зростання економіки. "Ми не можемо виключати підвищення безробіття в найближчій перспективі, що створить додаткові ризики для пожвавлення", - сказав він.
Проведене ФРС в листопаді кількісне пом'якшення застосовуватиметься вивірено і відповідно до економічної ситуації, при цьому керівництво ФРС прихильне завданню підтримки цінової стабільності, підкреслив глава ФРС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас