Іспанія та Португалія відмовляються від фінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія та Португалія відмовляються від фінансової допомоги

547
Уряди Іспанії і Португалії поквапились відмежуватись від боргової кризи в Ірландії, заявляючи, що їх внутрішні фінансові проблеми можуть бути вирішені без використання надзвичайного пакету рятувальних заходів, які обговорювалися в Ірландії Європейським Союзом і Міжнародним валютним фондом.
Хосе Луіс Родрігес Сапатеро, соціалістичний прем'єр-міністр Іспанії, заявив в парламенті, що уряд повністю готовий до скорочення дефіциту бюджету і реформування пенсійної системи країни. Єлена Сальгадо, міністр фінансів, підтвердила, що вона не бачить причин для порівняння Іспанії з Ірландією або Португалії. Чергова програма уряду, розрахована на п'ятнадцять, місяців буде затверджена на засіданні кабінету міністрів у п'ятницю.
"Обов'язково зменшити дефіцит в строк, оскільки від цього залежить довіра до нашої економіки. Це допоможе прокласти шлях для економічного зростання і зростання зайнятості", -заявив Сапатеро.
Португалія, з економікою в шість разів меншою за іспанську, має менше системних ризиків, але розглядається інвесторами як потенційний носій кредитного ризику і наступною в черзі до порятунку після Ірландії та Греції.
Фернандо Тейшейра дос Сантос, португальський міністр фінансів, заявив, що Лісабон міг би фінансувати свій борг на ринку і соціалістичний уряд не має наміру звертатися до міжнародного співтовариства за допомогою. Альтернативних планів на випадок відновлення кризи навіть не розглядалося. На відміну від Ірландії, Португалія не постраждала від краху ринку житла і має банківський сектор, який вважається міцним і добре капіталізованим.
Португальські економісти вважають, що найсерйознішим випробуванням кредитного потенціалу Португалії стане початок наступного року, коли уряд повинен буде знайти велику частину річної потреби запозичень, яка оцінюється приблизно в 20 млрд євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас