Кінах: Пропозиція МінАП про "поголовне" дотування коаліцією не обговорювалась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Пропозиція МінАП про "поголовне" дотування коаліцією не обговорювалась

Аграрний ринок
170
Пропозиція МінАП про зміни чинного порядку дотування виробників молока і м'яса при підготовці проекту нового Податкового кодексу до другого читання не обговорювалася. Про це заявив інтернет-виданню 24.ua голова УСПП, народний депутат Анатолій Кінах.
"Відкритої публічної дискусії з цього приводу не було, у тому числі в складі робочих груп, які зараз працюють над проектом Податкового кодексу. А в складі кожної робочої групи є представники бізнес-спільноти України, і там такі рішення не приймалися", - сказав він, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що існує погоджена позиція Кабміну щодо введення нового порядку дотування виробників молока і парламент за неї проголосує. Про це, зокрема, сказав "Делу" народний депутат Євген Сігал.
Слова Кінаха підтвердив президент Української аграрної конфедерації, голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Козаченко: "Я не знаю, чи є такі домовленості, але я знаю те, що більшість депутатів-аграріїв підтримують ту схему роботи, яка була раніше, коли дотації виплачувалися на суму виробленої продукції, а не на голову ВРХ".
Також у ЗМІ з'явилася інформація про нібито існуючу особисту домовленість міністра АПК і керівника аграрного комітету ВР про підтримку коаліцією переходу до дотування на голову ВРХ. Коментуючи її, Козаченко заявив, що не знає "яку особисто міністр займає позицію і домовлявся він з аграрним комітетом про те, щоб змінити стару схему на нову... Але якщо це так, тоді треба це обговорювати публічно, зустрічатися з аграріями та доводити, чому так".
Як повідомив Кінах, він залишається противником нової форми дотування. "Вважаю, що треба зберегти і вдосконалювати чинний механізм, який спрямований на підвищення якісних характеристик у тваринництві. І ми будемо наполягати на такому варіанті, тому що запропонований раніше в розрахунку на голову ВРХ не дає можливості створювати умови якісного розвитку тваринництва в Україні", - сказав він.
Нагадаємо, за даними соцопитування, проведеного наприкінці жовтня центром "Соціальний моніторинг", 62% виробників молока виступають проти переходу до виплати дотацій на корову, "за" лише 18%. У свою чергу, схему, при якій дотації виплачуються на літр зданого молока, підтримують 55% виробників.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас