Єфремов: КСУ ухвалив рішення про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: КСУ ухвалив рішення про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року

Казна та Політика
414
Конституційний суд України (КСУ) підтримав проведення чергових виборів до Верховної Ради (ВР) України в жовтні 2012 року.
Про це повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується рішення депутатів про проведення парламентських виборів у 2012 р., то наскільки в мене є інформація, 16 з 18 суддів КСУ проголосували за підтримку даного рішення", - сказав Єфремов.
Народний депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Міщенко також повідомив, що КСУ 16 з 18 голосів прийняв рішення, відповідно до якого вибори до Верховної Ради України повинні відбутися у 2012 р. "За нашою інформацією, станом на вчорашній вечір, 16 з 18 суддів КСУ вже вчора проголосували за схвалення звернення нардепів, відповідно до якого вибори до ВР мають відбутися в жовтні 2012 р.", - сказав народний депутат від БЮТ-Батьківщина.
Зазначимо, офіційно Конституційний суд України завтра, 19 листопада, оприлюднить прийнятий сьогодні висновок у справі про проведення парламентських виборів.
"Висновок буде оприлюднений у справі щодо звернення Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України про проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", - йдеться в повідомленні КСУ.
Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що буде готовий виконати будь-яке рішення Конституційного Суду України, який зараз розглядає питання про дату проведення парламентських виборів. "Яким буде рішення суду - сказати важко, тому що є різні тлумачення Конституції", - заявив глава держави.
Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада схвалила проект закону про внесення змін до Конституції. У цьому документі датою проведення наступної парламентської кампанії було визначено останню неділю жовтня 2012 року. Текст законопроекту був відправлений до Конституційного суду для отримання необхідного висновку.
5 листопада КСУ оголосив про відкриття провадження щодо проведення чергових виборів. 9 листопада КСУ почав розгляд справи у формі письмового слухання. Виробництво відкрито за конституційним зверненням Верховної Ради України про дачу висновку щодо конституційності законопроекту про проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів ВР Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.
Як заявив глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, парламентські вибори в Україні в березні 2011 р. спричинять технічні проблеми. Коментуючи теоретичну можливість, що Конституційний суд України прийме рішення на користь проведення виборів до Верховної Ради 27 березня 2011 р., як це передбачено чинною редакцією Конституції, Льовочкін заявив: "Будуть технічні складності з виборчим законодавством, початком процедури виборів і початком їх фінансування". При цьому глава АП підкреслив, що в даний момент "все залежить від рішення КСУ".
Крім того, 19 жовтня ц.р. ЦВК прийняла рішення звернутися до КСУ з питання офіційного тлумачення ч.1. ст.76 Конституції України від 28 червня 1996 р. щодо терміну повноважень народних депутатів VI скликання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас