"Газпром" почне буріння на шельфі Ізраїлю в 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" почне буріння на шельфі Ізраїлю в 2011 році

Енергетика
184
Російська компанія "Газпром" почне розвідку і буріння на шельфі на узбережжі Ізраїлю в 2011 році. Про це в Єрусалимі повідомив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Станіслав Циганков.
Циганков розповів, що зараз обговорюється створення спільного підприємства з однією з ізраїльських компаній, яка має ліцензію на геологічну розвідку і розробку родовищ в територіальних водах Ізраїлю в 148 км від берегової лінії. За його словами, "Газпром" буде володіти до 50% цього спільного підприємства. Запаси цього родовища оцінюються більш ніж в 100 млрд куб. м.
Циганков зазначив, що зараз правовласник проводить сейсмодослідження, тому поки точних даних про потенціал родовища немає. Він пояснив, що якщо розглянути прогнозний сценарій виходячи з параметрів порівнянних блоків, то обсяг запасів може бути істотним і перевищити попередню оцінку.
У свою чергу перший віце-прем'єр уряду РФ Віктор Зубков за підсумками засідання російсько-ізраїльської комісії повідомив, що Росія хотіла б брати участь в розвитку внутрішньої газової інфраструктури Ізраїлю, в дистрибуції та експорті ізраїльського газу в треті країни. Він також зазначив, що РФ не знімає питання про реалізацію проекту з постачання в Ізраїль російського природного газу.
Між тим, коментуючи припущення Зубкова стосовно постачань, Циганков пояснив, що Ізраїль сам має суттєві запаси цих ресурсів, і тому перспектива поставок російського газу не надто близька.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас