ЄС готує кроки зі скасування візового режиму з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готує кроки зі скасування візового режиму з Росією

Казна та Політика
130
Європейський Союз готує документ, спрямований на скасування в далекій перспективі віз для громадян Росії.
Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив інформований представник дипломатичної служби ЄС.
"Зараз обговорюється проект документа під назвою "Спільні кроки", спрямованого на скасування в майбутньому короткострокових віз", - сказав співрозмовник агентства.
За його словами, швидше за все, цей документ сторони обговорять в Брюсселі на саміті ЄС-Росія, який відбудеться 7 грудня.
Разом з тим дипломат відзначив, що переговори з Росією, очевидно, будуть складнішими, ніж переговори з країнами-членами "Східного партнерства" і, зокрема, з Україною.
"У нас є певні умови, але також і у Росії, яка зберегла візи стосовно громадян ЄС, також можуть бути певні умови", - сказав він.
При цьому, за словами співрозмовника, переговори з Росією з питання скасування короткострокових віз займуть ще багато часу.
"Немає ніяких тимчасових рамок... Росія - велика країна, з дуже довгим кордоном", - сказав дипломат, зазначивши, що вимоги до управління кордонами є одними з основних у списку ЄС для надання безвізового режиму.
Як повідомляв УНІАН, Росія та ЄС у травні 2003 року на саміті в Санкт-Петербургу заявили про намір добиватися безвізового режиму у довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас