ПР зацікавлена у проведенні парламентських виборів 27 березня 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР зацікавлена у проведенні парламентських виборів 27 березня 2011 р.

Казна та Політика
615
Партія регіонів зацікавлена в проведенні парламентських виборів 27 березня 2011 р. Про це РБК-Україна повідомило джерело в керівництві фракції Партії регіонів.
"КСУ завтра схвалить наше звернення щодо пролонгації повноважень ВР, відповідно до чого парламентські вибори мають відбутися в жовтні 2012 р. І вже завтра в сесійній залі як мінімум 226 голосами ми повторно проголосуємо за нього. Труднощів ніяких не буде, адже ми змінили регламент, і тепер буде голосування картками в залі, а не бюлетенями, як передбачала Конституція.
Для остаточного закріплення цих змін до Конституції необхідно третє голосування на наступній сесії, тобто на початку лютого, і для цього потрібно 300 голосів. Але ніякого голосування не буде. Наприкінці лютого, буквально перед самими виборами в березні, 226 голосами, для чого не потрібні голоси Блоку Литвина, які проти виборів, ми внесемо зміни до закону про вибори нардепів, що дозволить провести такі вибори, коли опозиція у новій ВР буде представлена в мінімальному складі", - сказало джерело.
За його словами, ЦВК до цього часу не буде приймати ніяких рішень, а нова редакція про вибори нардепів буде передбачати нові терміни для ЦВК з оприлюднення про старт виборчої кампанії, яка буде максимально скорочена.
Відзначимо, сьогодні заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що ЦВК для проведення парламентських виборів 27 березня 2011 р. не затвердила форми виборчого списку кандидатів у народні депутати від партії (блоку) до 17 листопада 2010 р. - тобто за 130 днів до дня виборів.
Разом з тим Магера не відкидає, що це рішення може бути прийнято разом з рішенням про оголошення виборчого процесу, яке має відбутися не пізніше 22 листопада 2010, якщо парламентські вибори будуть оголошені на 27 березня 2011 року.
Кажучи про перспективи оголошення виборчого процесу, Магера зазначив, що на сьогодні в ЦВК немає одностайності з цього приводу через низку факторів, які можуть вплинути на таке рішення. Через них законопроект, який на сьогодні розглядає Конституційний суд щодо внесення змін до законів, які регулюють термін перебування на посаді виборних органів влади.
Заступник голови ЦВК додав, що у разі будь-якого рішення з цього приводу, воно безпосередньо не має вплинути на оголошення виборчого процесу, оскільки діє пряма норма Конституції, яка регламентує проведення парламентських виборів.
Магера не виключив, що у зв'язку з вчорашнім незатвердженням форми виборчого списку можуть бути звернення до Адміністративного суду на бездіяльність ЦВК. "Якщо хтось звернеться до суду, то ми будемо відстоювати і пояснювати позицію ЦВК", - сказав Магера.
Нагадаємо, Конституційний суд України завтра, 19 листопада, оприлюднить прийнятий сьогодні висновок у справі про проведення парламентських виборів.
"Висновок буде оприлюднений у справі щодо звернення Верховної Ради України про надання висновку стосовно відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України про проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", - йдеться в повідомленні КСУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас