Критика ФРС стала причиною політичних розбіжностей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Критика ФРС стала причиною політичних розбіжностей

Валюта
428
Незважаючи на те, що ФРС продовжує дотримуватися прийнятого раніше рішення, на думку аналітиків, подібні проблеми і критика може призвести до розбіжностей всередині самої ФРС у питанні кількісного пом'якшення. Це може так само вплинути на прийняття подальших рішень у цьому напрямку головою Беном Бернанке, у випадку якщо економіка США не отримає належного ефекту.
Думка республіканців відображає сьогодні погляди досить великого числа населення країни і багато хто вважає, що ФРС навряд чи піде проти закидів з боку політиків-республіканців. Причому поточне рішення не буде піддано змінам, але надалі, як вважають економісти, нинішні протиріччя вплинуть на розвиток подій в напрямку стимулювання економіки країни.
Деякі з партії опонентів стверджують, що причина таких протиріч лежить у політичній площині, а не в рішенні ФРС і фінансових проблемах. Багато представників демократичних сил у Конгресі висловлюють серйозне занепокоєння останніми нападками з боку республіканців і вказують на пособництво Китаю та іншим незадоволеним країнам у цьому питанні.
У свою чергу ніхто не сумнівається, що в майбутньому Бернанке може відчувати певні труднощі у прийнятті незалежних і незавуальованих рішень щодо грошово-кредитної політики країни.
Паралельно виникають розмови про те, що Конгрес може розглянути в майбутньому питання про обмеження комітету з монетарної політики у прийнятті подібних рішень і виступити в майбутньому проти кількісного пом'якшення.
Втручання в роботу такого "інституту", як ФРС, не лежить в компетенції політиків, відзначають представники демократичних сил, але під тиском міжнародних представників, ймовірно, були порушені особисті інтереси, що призводить до конфронтації. Це відображається на поведінці фінансових ринків і дестабілізації економічних умов. Не без того хитка економіка США була втягнута в політичний конфлікт, який лише погіршить ситуацію і якщо в результаті проведеного другого туру вливань економіка країни не отримає відчутного імпульсу до розвитку, це стане причиною нових звинувачень, відзначають аналітики.
Група з 23 економістів, фінансових керівників і колишніх політиків звернулася 15 листопада з відкритим листом до голови ФРС Бернанке з питання подальших пом'якшень з точкою зору про неефективність прийнятої програми, і створенням тиску на американську валюту, що збільшує ризик інфляції.
Якщо трохи повернутися в минуле, то протиріччя, які знаходили своє відображення в історії ФРС, були пов'язані з пом'якшенням політики комітету, і даний випадок і вимоги підсилення є мало не одиничним в історії існування ФРС.
Навіть зараз, коли рішення було прийнято, з'являються повідомлення про те, що багато спостерігачів і економісти не впевнені, що ФРС вдасться провести весь комплекс заходів до кінця, оскільки критика і засудження знайшли своє відображення не тільки в зовнішній політиці, а й усередині країни.
Інвестори та учасники фондового ринку, які очікували підтримки в даному фінансовому епізоді, отримали невизначеність і сумніви, що не дозволяє протягом двох тижнів вийти в нормальний режим роботи.
Додатково до цього проблеми в Європі підірвали віру в економічну стабільність європейських сусідів і усвідомлення того, що ці проблеми опосередковано можуть бути пов'язані і з рішенням Комісії Федеральної резервної системи, зупиняє учасників бірж від глобальних рішень на біржах Європи.
Там, де політика починає керувати і тяжіти над фінансами, завершується стабільність і передбачуваність, і це особливо відчувається сьогодні на фінансових ринках.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас