Азаров готовий на все заради грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров готовий на все заради грошей

Казна та Політика
2494
Позиція Міжнародного валютного фонду (МВФ) з низки реформ надзвичайно жорстка, і уряду доведеться піти на непопулярні кроки заради отримання кредиту. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко в ефірі "5 каналу", коментуючи підписання нового варіанту меморандуму про співпрацю між Україною і МВФ.
"Говорити про якесь остаточне узгодження (меморандуму - ред.) ми зможемо лише після 30 листопада, коли Кабінет Міністрів схвалить ці умови. Позиція МВФ досить жорстка. Я не буду її розкривати повністю, але практично щодо пенсійної реформи і щодо всіх комунальних проблем позиція надзвичайно жорстка", - сказав він.
"Аргументи прості: для того щоб ми отримали гроші, нам потрібно все-таки голосування ради директорів", - уточнив чиновник.
"У Європі сім з десяти країн піднімають пенсійний вік. Місія, яка приїжджає, говорить: звідки у вас такий оптимізм, що французи проголосують за те, щоб ви брали французькі гроші, використовували їх в Україні, після того як вони пройшли надзвичайно тяжкий процес підняття пенсійного віку. Ті ж румуни, їм теж потрібно буде голосувати, вони на сім років підняли пенсійний вік", - сказав Тігіпко.
"Легко в нас не буде. У нас дуже складні переговори. ...Ми ще продовжуємо роботу, і тільки після 30-го будемо мати остаточний варіант документа. Зараз це все попередні варіанти, побажання МВФ, з якими ми ще працюємо", - заявив він.
При цьому він підкреслив, що уряду доведеться піти на непопулярні кроки заради отримання кредиту. "Обійтися в такій складній ситуації тільки популярними кроками ми не зможемо. І я вважаю, що потрібно говорити про це чесно, відверто, пояснювати людям, для чого ми це робимо і до чого це призведе", - додав Тігіпко.
Нагадаємо, МВФ наприкінці липня вирішив відновити кредитне співробітництво з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд ($15,8 млрд за поточним курсом) в кінці липня.
Київ уже отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд, з якого уряду було направлено $1 млрд.
У МВФ заявляють, що другий транш кредиту на суму $1,6 млрд., включаючи $1 млрд. на підтримку бюджету, буде надано після виконання українською стороною так званих "попередніх заходів".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас