Податок на нерухомість планують ввести з 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на нерухомість планують ввести з 2012 року

Казна та Політика
1143
В Україні податок на нерухомість планується ввести з 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив під час розгляду в парламенті проекту Податкового кодексу глава Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник.
Сьогодні Верховна Рада проголосувала в другому читанні норму Податкового кодексу (ст. 265) про введення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. м загальної площі об'єкту житлової нерухомості. Для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв. м, і житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв. м, ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв. м, і житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв. м, ставка податку становить 2,7% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
База оподаткування об'єкта житлової нерухомості, в якій фізична особа-платник податку зареєстрована у встановленому законом порядку, зменшується:
для квартири - на 120 кв. метрів; для житлового будинку - на 250 кв. метрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас