Банки знаходять аферистів за допомогою білбордів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки знаходять аферистів за допомогою білбордів

740
Вітчизняні банкіри почали вивішувати фото злісних неплатників кредитів на білбордах. Сподіваються, що вуличний антипіар виявить аферистів швидше, ніж колектори. За кожного знайденого фінансисти обіцяють 5 тисяч гривень.
Кожен з цих розшукуваних вкрав набагато більше, ніж обіцяють за інформацію про аферистів. Всі ці люди йшли в банк по кредит, проходили ідентифікацію. Вони залишили свої реальні фотографії, а ось прізвища вказували не свої. Надавали або вкрадені, або знайдені, або куплені паспорти, куди вклеювали свої фото. При цьому в угоді сказано: "Банк може використовувати дані на клієнта".
Начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук нагадує: "У будь-якому випадку розміщення фото людей має відбуватися за згодою слідчого, хоча саму ідею схвалюємо".
Представники банку запевняють, що за фактом шахрайства по кожній людині на білборді заведено кримінальну справу, і міліція також їх розшукує. Банк просто допомагає вершити правосуддя - як потерпіла сторона. Таким чином - через білборди - вже знайдено 19 осіб. Їхні справи передали в правоохоронні органи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас