Найбільший європейський банк припиняє роботу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший європейський банк припиняє роботу в Україні

Казна та Політика
5016
Один з найбільших європейських банків - британський HSBC - має намір закрити своє представництво в Україні, про це пише газета Дело.
Як відзначає видання, представництво банку HSBC в Україні припиняє свою роботу. "Українське представництво закривається. Основна причина - перегляд стратегії розвитку HSBC на східноєвропейському ринку", - прокоментувала Делу виконуюча обов'язки голови представництва Людмила Чапістрак. Вона також повідомила, що колишній голова українського офісу HSBC Сейтжан Єрмекбаєв з літа 2010 року вже не працює в Україні.
Представництво HSBC в Україні відкрилося в січні 2008 року. За офіційною версією офіс мав займатися налагодженням і підтримкою зв'язків з місцевим регулятором (НБУ), держструктурами й громадськими організаціями, проводити фінансові дослідження ринку, виявляти нові можливості для бізнесу групи і надавати допомогу і підтримку клієнтам HSBC, які відвідують Україну.
Разом з тим, на думку учасників ринку, основною метою роботи представництва була підготовка до відкриття повноцінної дочки HSBC в Україні. У жовтні 2009 року в інтерв'ю Інвестгазеті тоді ще керівник українського офісу Сейтжан Єрмекбаєв розповів, що вони отримали дозвіл НБУ на відкриття дочірнього банку, але у зв'язку зі складною економічною ситуацією в світі і Україні відклали старт роботи до 2010 року.
Отримати банківську ліцензію в Україні для HSBC виявилося досить проблематично. "HSBC дуже хотів почати працювати в Україні в 2006-2007 році, але коли вони прийшли в Нацбанк, там їх сильно просили вийти на ринок через купівлю вже працюючого українського фінустанови. Англійці відмовилися, пославшись на те, що їхня стратегія - будувати бізнес з нуля. Після цього НБУ три рази повертав їм документи, посилаючись на формальні помилки в документації. Врешті-решт ліцензію HSBC отримав, але на дворі вже був кінець 2008 року і про відкриття банку вже ніхто не думав", - розповідає заступник голови правління великого українського банку.
Зараз англійський банк не хоче виходити на український ринок тому, що менеджмент вважає цей крок передчасним.
HSBC - найбільший банк Великобританії, другий за величиною в Європі. Активи групи HSBC перевищують $2,5 трлн. Чистий прибуток за 2009 рік - $5,83 млрд. Кількість співробітників - 330 тис. осіб.
Міжнародна мережа складається з більш ніж 8 тис. офісів, розташованих в 87 країнах світу. Клієнтами групи HSBC є майже 125 млн. осіб.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас