Рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby's за рекордну ціну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожевий діамант продано на аукціоні Sotheby's за рекордну ціну

267
Діамант рідкісного рожевого кольору вагою 24,78 карата, вправлений в перстень з двома білими діамантами, встановив на аукціоні Sotheby's рекорд ціни для дорогоцінних каменів.
Претендентів на ювелірний виріб було чотири, а покупцем став лондонський ювелірний дилер Лоренс Граф, який заплатив 45,442 мільйона швейцарських франків (46,159 млн доларів), йдеться в повідомленні аукціонного дому. При цьому передпродажна оцінка персня становила 27-38 мільйонів доларів.
"Це найбільш вражаючий діамант, який я бачив за свою кар'єру", - сказав Граф.
Даний рожевий камінь за класифікацією інтенсивності кольору діамантів у системі Гемологічного інституту Америки (GIA) має градацію "інтенсивно-фантазійний" (fancy intense), тобто займає 7-у сходинку з 9 (вища) можливих. Він має форму ограновування "смарагд" (emerald cut) - ступінчасте прямокутне огранювання з усіченими кутами, що має восьмикутний контур.
У цілому 16 листопада в Женеві на аукціоні ювелірних виробів були продані лоти на загальну суму 103,42 мільйона франків, що істотно перевищило передпродажну оцінку (65,8-95,3 мільйона франків).
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас