Тігіпко: З пенсійною темою, тарифами тощо буде ясно 30 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: З пенсійною темою, тарифами тощо буде ясно 30 листопада

Казна та Політика
636
Текст нової редакції Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) після першого перегляду планується підготувати до 30 листопада поточного року. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко.
"Зараз ми погоджуємо (з МВФ - ред.) технічні умови щодо Меморандуму. Ще нічого не прийнято Кабінетом Міністрів. 30 листопада вже з'явиться конкретика - що з пенсійною темою, що з тарифами і так далі", - сказав С.Тігіпко.
Як повідомлялося, 16 листопада ц.р. керівник представництва МВФ в Україні Макс Альєр заявив, що Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості з приводу умов подальшої співпраці в рамках програми стенд-бай.
За його словами, на сьогоднішній день закінчується складання тексту Меморандуму та листи про наміри. Планується, що до кінця року рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні другого траншу обсягом 1,6 млрд. дол. При цьому М.Альєр не відкидає, що гроші будуть виділені до кінця поточного року.
Планується, що з наданих коштів 1 млрд. дол. буде спрямований на покриття дефіциту держбюджету Україні, а 600 млн. дол. - в резерв Національного банку України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас