Рада має намір заборонити приватизацію приміщень держвидавництв, книжкових магазинів і бібліотек — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада має намір заборонити приватизацію приміщень держвидавництв, книжкових магазинів і бібліотек

Казна та Політика
109
Верховна Рада має намір заборонити приватизацію приміщень, в яких розміщуються державні видавництва, книжкові магазини та бібліотеки. За відповідний проект закону №5449 в першому читанні проголосували 278 депутатів при мінімально необхідних 226.
Парламент має намір включити видавництва, книжкові магазини і бібліотеки до переліку будівель, які не можуть бути об'єктами малої приватизації.
Згідно з чинним законодавством, не можуть бути приватизовані будівлі або їх частини, які становлять національну культурну та історичну цінність і перебувають під охороною держави.
Автори законопроекту - депутати Ради від фракції блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Юрій Костенко, Ярослав Джоджик та Іван Заєць.
Як повідомлялося, у вересні 2009 року управління комунальної власності Шевченківської райадміністрації Києва продало приміщення книжкового магазину "Сяйво" площею 383 кв. м на аукціоні ТОВ "Абріль-студіо" за 2,248 млн. гривень.
Приватизація приміщення стала можливою після прийняття Шевченківською районною радою в Києві рішення про його включення до переліку об'єктів комунальної власності району, що підлягають продажу на аукціоні.
Господарський суд Києва неодноразово переносив розгляд законності приватизації магазину "Сяйво".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас