Після прийняття Податкового кодексу Україна повернеться у 90-ті роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після прийняття Податкового кодексу Україна повернеться у 90-ті роки

Казна та Політика
1740
Верховна Рада не повинна приймати Податковий кодекс без врахування думок підприємців, заявляє лідер Української соціал-демократичної партії (УСДП) Євген Корнійчук.
"Ми закликаємо уряд і парламент прислухатися до підприємців. Ті пропозиції, які сьогодні лунають щодо діяльності, яка обкладається єдиним податком, можуть призвести до знищення малого та середнього бізнесу. І це при тому, що в більшості європейських соціал-демократичних країн малий і середній бізнес - основа економіки", - зазначає лідер УСДП під час зустрічі з підприємцями в середу.
Крім того, Корнійчук підкреслив, що податкові нововведення можуть призвести до різкого зростання безробіття в країні.
"За оцінками фахівців, на сьогодні приховане безробіття в Україні становить 15-20%. Після прийняття Податкового кодексу кількість безробітних може подвоїтися, і державі доведеться це дотувати", - сказав він.
На думку лідера УСДП, прийняття Податкового кодексу може призвести до того, що малий і середній бізнес взагалі перестануть платити податки і "підуть в тінь", як це було в 90-ті роки.
"Прийняття Податкового кодексу, який буде обмежувати права підприємців - це крок назад для всього українського законодавства", - зазначив Корнійчук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас