ЄС ініціює початок переговорів із Білоруссю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС ініціює початок переговорів із Білоруссю

Казна та Політика
302
Єврокомісія рекомендує Раді міністрів ЄС схвалити мандат для початку переговорного процесу із Білоруссю із угод про спрощення візового режиму і про реадмісію.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Представництва Єврокомісії в Білорусі.
Відповідний документ був направлений на розгляд Ради Євросоюзу 12 листопада.
Зокрема Єврокомісія пропонує країнам ЄС розглянути перелік питань, з яких ЄС готовий спростити процедури оформлення віз. Зокрема, йдеться про спрощення процедури отримання тривалих багаторазових віз для поїздок в ЄС, скасування або зменшення плати за візи для певних категорій громадян, встановленні термінів для обробки візових заявок, а також про можливе зняття візових вимог для власників дипломатичних паспортів.
Під час візиту до Мінська єврокомісар із питань розширення і європейської політики добросусідства Штефан Фюле повідомив, що робочі групи із підготовки угоди про спрощення візового режиму можуть почати свою роботу вже в листопаді, а за угодою про реадмісію - в грудні.
"Під час переговорів ми визначили весь комплекс відносин між Європейським Союзом і Білоруссю, шляхи їх подальшого поглиблення і поліпшення, обговорили питання проведення в Білорусі президентських виборів як одного із спектрів розвитку подальших відносин Білорусі і Європейського Союзу. З обох боків була висловлена зацікавленість в тому, аби ці відносини мали стабільніший і перспективніший характер, ніж у минулому", - повідомив у свою чергу міністр закордонних справ Білорусі Сергій Мартинов після переговорів із Фюле.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас