Інвестори після кризи віддають перевагу консервативним та альтернативним інструментам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори після кризи віддають перевагу консервативним та альтернативним інструментам

Казна та Політика
256
Клієнти управляючих компаній, які пережили кризу, змінили свою поведінку і тактику інвестицій. Якщо раніше вони довіряли свої кошти фінансовим консультантам, то тепер ставляться до їхніх пропозицій більш насторожено, пам'ятаючи, що через деякі з цих рекомендацій з їхніх рахунків під час кризи випарувалися чималенькі суми.
Загалом, інвестори тепер стали недовірливими. Вони ретельно вивчають, де будуть зберігатися їхні активи, яким чином відбуваються і розраховуються угоди, яка інфраструктура при цьому буде використовуватися. Більшою популярністю серед заможних клієнтів (High Net Worth Individuals) тепер користується послуга advisory, коли управляючий при здійсненні будь-якої угоди повинен дзвонити клієнту для її підтвердження - тобто клієнти хочуть знати, що відбувається з їхнім портфелем в режимі он-лайн.
Інвестиційні переваги клієнтів теж зазнали змін. Вони розлюбили акції - великим попитом тепер користуються інструменти, що зберігають капітал і не залежать від щоденних рухів фондових індексів, тобто облігації, ноти з захистом капіталу і просто депозити. Також важлива конкретика - клієнт вимагає пояснити, за рахунок чого конкретно можна заробити на тому чи іншому інструменті, або на стратегіях, що використовують так звані "спеціальні ситуації" (special situations).
Привертає увагу клієнтів і золото, яке в останні дні б'є цінові рекорди, вони його розцінюють як захисний інструмент. Але, на мій погляд, це спірна позиція - під час гострої фази кризи вартість унції золота теж знизилася. Також клієнти хочуть інвестувати в якісь альтернативні історії - мистецтво, IT, нанотехнології.
Індустрія управляючих змушена розвиватися семимильними кроками, щоб обслуговувати переваги інвесторів, які стають дедалі витонченішими.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас