Частка спаму в поштовому трафіку в жовтні зменшилася на 3,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка спаму в поштовому трафіку в жовтні зменшилася на 3,7%

59
Середня частка спаму в поштовому трафіку, в порівнянні з вереснем ц.р., зменшилася на 3,7% - до 77,4%.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії "Лабораторія Касперського" (Росія).
Найнижчий показник місяця було відзначено 28 жовтня - 70,1%; найбільше спаму було отримано користувачами 24 жовтня - 88,2%.
Відзначається також, що в рейтингу країн-розповсюджувачів спаму відбулися серйозні зміни. Так, якщо минулого місяця Сполучені Штати займали другу позицію, поступившись першістю Індії, то тепер лідером раптово стала Росія (11,3%). При цьому США навіть не потрапили до першої десятки, зайнявши лише 18-й рядок (1,6%). Крім Росії, в першій десятці розповсюджувачів виявилися Індія (8,5%), Україні (5,6%), Великобританія (4,7%) і Бразилія (4,5%).
У списку найбільш популярних у спамерів тематик на перше місце знову потрапила реклама медичних препаратів і послуг (23,8%). На другому місці залишилася тема "Освіта" (18,9%), а пропозиції з репліками елітних товарів опинилися на третьому рядку (13,8%). Завершує п'ятірку реклама спамерських послуг (7,2%) та азартних ігор (4,2%). Також у жовтні спостерігалося безліч розсилок, що експлуатували тему Хеллоуїна.
Після закриття партнерської програми для спамерів SpamIt, що займалася розсиланням фармацевтичної реклами, порно-спам і повідомлення з рекламою онлайн-казино знову відвоювали собі місце під сонцем. На думку експертів "Лабораторії Касперського", "це не дуже хороша новина", адже на сайтах з еротичним змістом часто ховаються шкідливі програми, які непомітно підвантажуються на комп'ютер користувача, поки той зайнятий розгляданням пікантних картинок і роликів.
У компанії вважають, що в такій нестабільній ситуації важко складати прогнози. Тим не менш, вже зараз можна припустити, що спамери, відмовившись від розсилки фармацевтичного і шкідливого спаму, звернуться до сезонних різдвяних партнерок. Також, через брак альтернатив, буде зростати кількість порно-спаму та реклами азартних ігор.
"Лабораторія Касперського" - виробник систем захисту від шкідливих програм, спаму та хакерських атак і найбільша антивірусна компанія в Європі. Компанія також входить до четвірки провідних світових виробників програмних рішень для забезпечення інформаційної безпеки для кінцевих користувачів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас