Бюджет Міноборони України в 2011 р. може скласти 13,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Міноборони України в 2011 р. може скласти 13,6 млрд грн

Казна та Політика
411
Відповідно до концепції розвитку Збройних сил України, бюджет оборонного комплексу України в 2011 р. повинен становити 13,6 млрд грн, з яких 1,7 млрд грн будуть спрямовані на розвиток озброєння. Про це заявив директор департаменту фінансів Міноборони України Іван Марко.
"Ми подали бюджетний запит на 2011 р. в обсязі 13,6 млрд грн, з них 11,39 млрд грн це кошти загального фонду, а 2,209 млрд грн - кошти спеціального фонду. На наступний рік видатки по стабілізаційному фонду в проекті держбюджету не плануються", - заявив І.Марко і додав, що "якщо ми отримаємо 13,6 млрд грн, цей показник від ВВП становитиме 1,08%".
Таким чином, за словами І.Марко, в наступному році фінансування Міноборони дозволить продовжити стабілізацію ситуації в збройних силах і створити умови для поступового нормального розвитку озброєння і підготовки особового складу.
Крім того, І.Марко відзначив, що 84% цих коштів Міноборони планує направити на утримання армії, а в 2012 р. знизити цей показник до 72%. Так в 2011 р. 4,5% фінансування (578 млн грн) будуть спрямовані на підготовку військ, і зокрема, на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, а на розвиток озброєння - 1,7 млрд грн (за винятком розвитку програм "Вертоліт", "Корвет" і АН-70).
"Тобто поетапно ми зменшимо витрати, пов'язані з утриманням. Як у цьому, так і в наступному році у нас закладається певний ресурс на соціальні аспекти і зокрема на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців", - підкреслив І.Марко.
Він також зазначив, що максимальні зусилля Міноборони в наступному році будуть направлені на відновлення, модернізацію та утримання наявної військової техніки, а розвитком згаданих військових програм Міноборони планує зайнятися в починаючи з 2013 р.
І.Марко нагадав, що бюджет буде розглядатися після прийняття Податкового кодексу, оскільки новий держбюджет наступного року буде формуватися виходячи з параметрів та показників нового Податкового кодексу.
Відзначимо, у вересні ц.р. міністр оборони України Михайло Єжель повідомляв, що оборонний бюджет України 2011 р. буде збільшений практично на 5 млрд грн. В ньому передбачені кошти для вирішення соціальних проблем військовослужбовців.
Як він додав, передбачається підвищити грошове забезпечення кожного військовослужбовця приблизно на 980-1000 грн. "Але це буде шляхом преміювання. Той, хто добре служить, відповідно отримуватиме преміювання за свою службу", - зазначив М.Єжель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас