В Німеччині скасують військову повинність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині скасують військову повинність

195
Представники правлячої партії ХДС у Німеччині на з'їзді, який проходить в Карлсруе, схвалили запропонований урядом Ангели Меркель проект реформи бундесверу, який передбачає скорочення чисельності збройних сил ФРН і призупинення військового призову, повідомляють місцеві ЗМІ.
Перед учасниками з'їзду 15 листопада виступив міністр оборони ФРН, представник ХСС Карл-Теодор цу Гуттенберг, який представив план майбутньої реформи. За словами міністра, він завжди був прихильником призову, проте зараз шість місяців, які строковики проводять в бундесвері, не приносять відчутної користі ні їм, ні армії.
Уряд має намір призупинити призов, але залишити його закріпленим в конституції, щоб у разі виникнення загроз знову його активізувати. Ця ініціатива викликала чимало нарікань, в тому числі з боку членів ХДС. Деякі з них заявили, що зі скасуванням призову зникне необхідний зв'язок між суспільством і бундесвером. У результаті питання було винесено для обговорення на з'їзді.
Представляючи план реформи, Карл-Теодор цу Гуттенберг знову повторив свою заяву про доцільність використання бундесверу не лише для захисту території ФРН, але й за кордоном для забезпечення безпеки торговельних шляхів, видобутку і постачання необхідних Німеччині енергоресурсів і корисних копалин.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас