Рада вже розглянула 586 поправок до проекту Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада вже розглянула 586 поправок до проекту Податкового кодексу

Казна та Політика
1205
Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні розглянула 586 поправок до першого розділу "Загальні положення" проекту Податкового кодексу, до якого в цілому пропонувалося 649 поправок. Парламентарі затвердили 20 статей документа з 340.
"Версія порівняльної таблиці вже з 11 листопада була оприлюднена на сайті Верховної Ради України", - зазначив голова парламентського комітету податкової і митної політики Віталій Хомутинник, представляючи редакцію проекту Податкового кодексу до другого читання у Верховній Раді у вівторок.
За його словами, на адресу комітету надійшло 4879 поправок від 136 народних депутатів України, а також від Національного банку України (НБУ) як суб'єкта законодавчої ініціативи.
Як повідомив В.Хомутинник під час засідання у Верховній Раді, із загальної кількості поправок комітетом враховано 2,333 тис. пропозицій, відхилено 2,546 тис. пропозицій. Загальний обсяг порівняльної таблиці - 2,15 тис. сторінок друкованого тексту.
Як повідомлялося, Верховна Рада приступила у вівторок до розгляду проекту Податкового кодексу в другому читанні, яке проходить в режимі голосування за поправки. Більшість парламентаріїв підтримала пропозицію спікера Володимира Литвина працювати у вівторок до 22.00 і зробити перерву з 14.00 до 16.00.
Як повідомлялося, парламент розпочав розгляд проекту Податкового кодексу в другому читанні 16 листопада.
Перше читання документа було прийнято парламентом 7 жовтня поточного року.
Розділ "загальні положення" передбачає, що документ регулює відносини у сфері податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків і зборів, порядок їх адміністрування, платників податків, їхні права та обов'язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження та обов'язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.
Крім того, цим розділом уточнюється перелік термінів, що використовуються в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас