"Близнюки" українець і поляк стали талісманом Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Близнюки" українець і поляк стали талісманом Євро-2012

580
У Варшаві презентували талісмани Євро-2012 - футболістів-"близнюків" українця і поляка.
Як повідомляє інформаційний центр "Україна-2012", польський футболіст одягнений в білу футболку та червоні шорти, а українець - в жовтій футболці та синіх шортах. На футболці польського спортсмена красується число 20, українець "зіграє" під номером 12. Зачіски "близнюків" також виконані у національних кольорах. Обличчя українського футболіста прикрашають милі веснянки.
Імен у близнюків поки немає. "Ім'я талісмана чемпіонату виберуть жителі України та Польщі. Для цього буде проведено відповідний конкурс", - підкреслюється в повідомленні.
УЄФА вже назвав варіанти імен "близнюків", з яких і доведеться вибирати. Парочку футболістів пропонують назвати так: Славек і Славко, Семко та Стримко, Клемек і Ладко (пари імен - польське і українське). Віддати свій голос можна до 3 грудня на сайті www.uefa.com, в ресторанах Mc Donald's в містах, де проходитиме турнір. Результат буде оприлюднений 4 грудня.
Розробкою талісманів займалася всесвітньо відома компанія Warner Bros, яка також розробляла символи двох попередніх чемпіонатів.
Церемонія представлення символів чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 відбулася у Польському національному театрі за участю виконавчого директора UEFA Events SA Девіда Тейлора і директора турніру Мартіна Каллена.
Презентація талісманів турніру також відбудеться 17 листопада під час товариських матчів національних збірних: Польща - Кот-д'Івуар (у Познані) і Швейцарія - Україна (в Женеві).
Як очікується, 20 листопада талісман буде офіційно представлений у Львові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас