Британські банки хочуть скоротити преміальні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки хочуть скоротити преміальні

Казна та Політика
177
Британські банки ведуть переговори про те, щоб скоротити виплати бонусів своїм співробітникам цього року. Вони прагнуть уникнути критики з боку політиків за виплату "прикро високих" преміальних в епоху тотальної економії.
Банки лондонського Сіті спрямують на виплату преміальних своїм співробітникам за підсумками цього року 7 млрд фунтів (11,3 млрд дол.), прогнозує Center for Economics & Business Research (CEBR). "Ми ведемо переговори один з одним, щоб зробити якусь спільну заяву про бонуси, яка би продемонструвала, що ми знижуємо суму, яку спрямовуємо на винагороду в цьому році", - процитував телеканал BBC неназваного учасника переговорів. За даними BBC, обговорення проходить під егідою Британської банківської асоціації (BBA).
Раніше міністр Великобританії у справах бізнесу Вінс Кейбл попередив банкірів, що їм можуть вводити нові податки, в разі якщо вони виплатять "прикро високі" бонуси. Віце-прем'єр Нік Клегг також заявляв, що влада не буде стояти осторонь, якщо банкіри нарахують своїм співробітникам щедрі преміальні.
Учасники переговорів підтвердили BBС, що загальний обсяг бонусів за 2010 рік очікується на рівні 7 млрд фунтів. "Можливо, ми зможемо скоротити його до 4 млрд фунтів. Але незважаючи на те що це буде дуже велике скорочення, 4 млрд фунтів - все ще велика цифра, і ми як і раніше зіткнемося з нападками", - процитував BBC одного з банкірів, який побажав залишитися невідомим. Телеканал відзначив, що вироблення реалістичної угоди за підсумками обговорень залишається під питанням. При цьому, за даними BBC, якщо банкіри погодять колективне скорочення бонусів, їм може дістатися вже від антимонопольного відомства за змову.
Бонуси британських банкірів встановили рекорд в 11,6 млрд фунтів в 2007 році. У 2009 році бонуси в британському банківському секторі, за оцінкою CEBR, склали 7,3 млрд фунтів. У минулому році Великобританія вводила разовий 50-відсотковий податок на бонуси, що перевищують 25 тис. фунтів. Управління фінансового нагляду Великобританії в січні 2011 року представить нові правила, згідно з якими виплачуватися преміальні будуть переважно акціями, а самі виплати розтягнуться в часі. Ці правила будуть застосовуватися вже до бонусів за 2010 рік.
Втім, у BBA заперечують, що асоціація організовує будь-які переговори з питання виплати преміальних. "Британські банки добре обізнані про настрої громадськості і приймуть їх до уваги, коли будуть приймати рішення про бонуси. Прямо зараз припущення про розмір та видачу бонусів залишаються лише спекуляцією", - повідомили РБК daily в асоціації.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас