Порошенко: Частка проблемних кредитів в Україні у листопаді складе менше 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Частка проблемних кредитів в Україні у листопаді складе менше 12%

Валюта
402
Частка проблемних кредитів у загальному обсязі виданих банками позик в листопаді залишається на рівні нижче 12%, проте уряду необхідно активізувати зусилля із формування стимул-реакцій для очищення банківських балансів, повідомив глава Ради Національного банку України Петро Порошенко.
"Частка проблемних кредитів у загальному обсязі виданих, за статистикою Нацбанка , на сьогоднішній день - менше 12%", - сказав він під час щорічної конференції Інституту Адама Сміта "Український банківський форум" у вівторок у Києві.
При цьому Порошенко підкреслив, що цей показник не включає реструктуризовані кредити.
У зв'язку з цим глава Ради НБУ відзначив важливість вживання стимулюючих заходів із поліпшення банківських балансів.
"Не вживати серйозних заходів, які стимулювали б банки до очищення балансів, у тому числі через відповідні податкові механізми, - це позиція страуса", - підкреслив він.
Як зазначається із посиланням на НБУ, у вересні частка прострочених кредитів в Україні зберігалася на рівні 11,6% від загальної суми виданих кредитів.
В абсолютному вираженні обсяг простроченої кредитної заборгованості за вересень зріс на 1,5% - до 86,507 млрд грн., а з початку року - на 23,7%, або на 16,572 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас