Португалія може звернутись за фіндопомогою до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія може звернутись за фіндопомогою до ЄС

Казна та Політика
309
Міністр фінансів Португалії Фернандо Тейксейра дос Сантос попередив, що збільшення проблем довкола державного боргу Ірландії може призвести до виникнення ефекту доміно серед її сусідів.
"Ризик великий тому що ми стикаємось не просто із національною проблемою однієї країни", - сказав він, сигналізуючи, що Португалії може знадобитись міжнародна допомога. - "Є проблеми в Греції, Португалії та Ірландії. Але це не лише їх проблеми. Це стосується всієї єврозони, її стабільності і тому ефект зараження в цьому випадку найбільш вірогідний. Це не тому, що ринки вважають, що у нас одна і та ж ситуація. Вона однакова лише в рамках побоювань ринків, але, як я вже сказав, вони дуже різні".
Він додав, що "ринки дивляться на ці країни, тому що вони всі знаходяться в єврозоні. Але, ймовірно, що вони дивилися б на ситуацію по-іншому, якби ми були поза блоком. Якщо передбачити, що всі ми не входимо до зони євро, ризик зараження був би нижчим".
Дос Сантос переконливо говорив про те, що Португалія поліпшила свою фінансову систему і спробував відійти від питання про готовність країни заявити про необхідність допомоги їй з боку ЄС - "Таке прохання теоретичне. Контактів із цієї проблеми немає ні офіційних, ні неофіційних. Все інше чутки і спекуляції".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас