Переговори із бюджету ЄС на 2011 рік зайшли у безвихідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори із бюджету ЄС на 2011 рік зайшли у безвихідь

Казна та Політика
305
Європарламент і країни Європейського союзу в черговий раз не змогли домовитись про бюджет ЄС на 2011 рік, це питання тепер вирішуватимуть лідери країн ЄС на своїй зустрічі 16-17 грудня, говориться у заяві, опублікованій у вівторок на офіційному сайті Європарламенту.
Рада ЄС пропонує збільшити витратну частину бюджету на 2,91%. Європарламент, що отримав за Лісабонським договором право брати участь в ухваленні рішень про витратну частину бюджету, вимагає залучення асамблеї до процесу формування бюджетної політики ЄС. При визначенні ресурсів формування бюджету роль Європарламенту - виключно консультативна. На попередній зустрічі, яка відбулась 11 листопада в Брюсселі, сторони не змогли дійти до згоди, і на зустрічі в понеділок ситуація повторилася.
"Європарламент за підтримки політичної більшості - Європейської комісії і більшої частини держав-членів політичної більшості був готовий до угоди. Лише меншість членів ЄС (представники декількох країн у Раді ЄС) своїм небажанням перешкодили конструктивному діалогу з Європарламентом з приводу реалізації договору", - заявив голова Європарламенту Єжи Бузек. "Непоступливість деяких держав-членів в Раді підриває упевненість наших громадян в ефективній роботі ЄС", - додав він. Які саме держави відмовилися піти назустріч Європарламенту, в тексті документа не уточнюється. 11 листопада вимогу Європарламенту відмовилися прийняти Великобританія, Данія, Швеція, Фінляндія і Латвія.
Витратна частина бюджету ЄС 2010 років складає 123 млрд євро, її збільшення на 2,91% дасть надбавку 3,5 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас