eBay поступився Facebook третім місцем у списку найдорожчих інтернет-компаній США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

eBay поступився Facebook третім місцем у списку найдорожчих інтернет-компаній США

346
Компанія Facebook, яка управляє найбільшою соціальною мережею в світі, обійшла за капіталізацією мережевий аукціон eBay, ставши за цим показником третьою інтернет-компанією в США.
Так, як повідомило агентство Bloomberg, курс акцій Facebook на альтернативній біржі SecondMarket, де торгуються акції приватних компаній, перевищив 16 доларів за штуку, повідомило джерело Bloomberg (SecondMarket не оголошує результати своїх операцій публічно, і вся інформація про них доступна лише від учасників торгів).
Таким чином, вся компанія оцінена більш ніж в 41 мільярд доларів, що перевищує ринкову вартість бізнесу аукціону eBay: за останніми даними біржі NASDAQ, аукціон оцінено в 39,3 мільярда доларів.
Варто відзначити, що такі цифри дозволяють включити Facebook до трійки найбільших американських інтернет-компаній США поряд з Google (ринкова вартість - $ 192,9 млрд) і інтернет-супермаркетом Amazon $74,4 млрд). У загальносвітовому рейтингу Facebook дещо поступається також китайської Tencent з капіталізацією $42,4 млрд.
Разом з тим, за словами джерела Bloomberg, капіталізація Facebook за останній рік зросла більш ніж утричі. SharesPost, eще одна біржа, яка веде торги акціями приватних компаній, на минулому тижні оцінила Facebook в $40,9 млрд.
Така оцінка не обов'язково буде відповідати вартості компанії, що визначається при первинному виході на біржу (IPO), від якого Facebook можуть відокремлювати роки, вважає Ліз Байєр, засновник консалтингової компанії Class V Group, що спеціалізується на IPO.
"Визначити це неможливо, поки компанія не вирішить стати публічною", - говорить вона.
Оцінка вартості приватних компаній справді не може бути настільки ж точною, як публічних, оскільки на ринку є менша кількість їх акцій, і менша кількість інвесторів може ці акції купити. Facebook, будучи приватною компанією, не звітує про свої фінансові результати.
Нагадаємо, що інвестор і член ради директорів Facebook Пітер Тіел заявив у вересні, що первинне розміщення акцій компанії на фондовому ринку (IPO) відбудеться не раніше ніж через два роки. Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг також заявляв, що компанія не поспішає ставати публічною.
Раніше в цьому році джерела Bloomberg прогнозували, що обсяг продажів Facebook в поточному році зросте до 1,4 мільярда доларів у порівнянні з $800 млн у минулому (соціальна мережа отримує дохід від реклами та продажу віртуальних товарів в онлайн-іграх).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас