Самотність вбиває так само, як куріння - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Самотність вбиває так само, як куріння - дослідження

91
Самотність негативно впливає на тривалість і загальну якість життя людей.
Дослідження британських фахівців показало, що чоловіки і жінки, які не мають постійних партнерів, надто багато п'ють, нерегулярно харчуються, надто багато працюють і, що найгірше, позбавлені емоційної стабільності, яка присутня у більшості одружених людей. Вчені впродовж десятиліття спостерігали за життям 10 тис. британських чоловіків і жінок у віці від 30 до 40 років і встановили, що самотність впливає загальну якість життя людей.
Однак незрозуміло, чому самотність настільки ж убивча, як і куріння. Швидше за все, вважають науковці, самотні схильні до менш здорового і ризикованішого способу життя, до того ж у них немає партнера, який допоміг би їм впоратись із емоційною напругою, що накопичилася...Професор Ендрю Освальд, який проводив дослідження, говорить: "Шлюб тримає людину на плаву, і його дія дуже велика. Смертність серед неодружених людей, аналогічна до рівня смертності від куріння". Протягом всіх десяти років досліджень із 10 тис. учасників померло 600 осіб.
При порівнянні статистики виявилось, що серед чоловіків, що ніколи не одружувались або розлучились на початку дослідження, смертність була вища на 10%. Серед жінок, що знаходяться в групі незаміжніх або розведених на початку опитування, смертність була вищою на 4,8%, що можна порівняти із 5% додаткового ризику смерті, якому піддають себе курці.
Професор Чарлі Люіс з Університету Ланкастера, що спеціалізується на родинних відносинах, вважає, що чималий вклад вносить розлучення: "Розлучення багате такими ж стресами, як і втрата близьких, але у багатьох випадках він також загрожує і продовженням конфлікту з партнерами. Чоловіки, що переживають розлучення, страждають від стресу і неможливості бути зі своїми дітьми. Мені здається, що проблема і в тому, що розведений чоловік позбавляється жіночої турботи, а сам про себе він так само добре дбати не може".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас